Opdrachtgever Gemeente Goeree-Overflakkee

VZHG-congres

Opdrachtgever: Gemeente Goeree-Overflakkee
Jaar: 2018
Opdracht: Organisatie congres voor 200 bezoekers

Hoe belangrijk Goeree-Overflakkee het vindt om ruimte te creëren voor de ontwikkeling van burgerinitiatieven en hoe goed dat uit kan pakken, liet de gemeente zien tijdens een inspiratiecongres voor de Vereniging van Zuid-Hollandse Gemeenten. Als projectleider van dit event vond ik het heel belangrijk de boodschap op een ontspannen maar duidelijke wijze over te brengen op de genodigden: 200 bestuurders uit de provincie Zuid-Holland.
Dit heb ik gerealiseerd door de hele groep verdeeld over vier bussen, geheel verzorgd, langs een aantal projecten te leiden waar lokale initiatiefnemers hun project toonden en toelichtten. Hoogtepunt was de plenaire sessie waarin het ambtelijke verhaal op unieke wijze werd gebracht door de muzikale verhaalspecialisten van Luizter en zandkunstenaar Gert van de Vijver.


Avond verkiezingsuitslag

Opdrachtgever: Gemeente Goeree-Overflakkee
Jaar: 2017
Opdracht: Organisatie van een bijeenkomst met live tv-uitzending tijdens verkiezingsuitslag

Om de Tweede Kamerverkiezingen niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, organiseerde ik in opdracht van de gemeente Goeree-Overflakkee in 2017 een dagvullend programma voor burgemeester Ada Grootenboer. Overdag bezocht zij alle stemlokalen om speciaal voor de verkiezingen ontworpen petit fours uit te delen aan alle vrijwilligers en werd ze tussendoor geïnterviewd. Voor de avond heb ik het, in samenwerking met TV Rijnmond, voor elkaar gekregen een verkiezingsuitslagavond te organiseren waar alle bewoners die interesse hadden bij aanwezig konden zijn én die live op tv werd uitgezonden. Deze happening vond plaats in een gemeenschapshuis dat ik samen met alle politieke partijen volledig heb aangekleed. In een professioneel decor deed een verslaggever van TV Rijnmond verslag van de tussenstanden, hield hij interviews met fractieleiders en schakelde hij live over naar de stemlokalen. Deze ‘Amerikaanse aanpak’ was een groot succes.


Bezoek Europarlementariërs

Opdrachtgever: Gemeente Goeree-Overflakkee
Jaar: 2018
Opdracht: Organisatie dagprogramma bezoek parlementariërs

De gemeente Goeree-Overflakkee nodigt regelmatig kopstukken uit de (inter)nationale politiek uit om speerpunten van het eiland onder de aandacht te brengen. In opdracht van de gemeente Goeree-Overflakkee heb ik meerdere van dit soort dagen, van uitnodiging tot afsluitend diner, verzorgd. Een van de hoogtepunten was de komst van minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen. Op uitnodiging van de burgemeester bracht zij met een delegatie uit Brussel een bezoek aan Goeree-Overflakkee. Als projectleider van dit event heb ik een geheel verzorgde bustour georganiseerd langs een aantal hoogtepunten van het eiland. Op de diverse locaties stonden zorgvuldig geselecteerde sprekers klaar om met behulp van kwalitatief hoogstaande audiovisuele middelen een korte toelichting te geven. De uitdaging van dit soort events zit voor mij in de strakke planning, heldere boodschap, herkenbaarheid van de organisatie op de diverse locaties en de kwaliteit van de verzorging van de gasten.

 


Erehaag Prinsjesdag

Opdrachtgever: Gemeente Goeree-Overflakkee
Jaar: 2017
Opdracht: Organisatie van een deel van de erehaag langs de route van de Gouden Koets op Prinsjesdag

Elk jaar worden tien gemeenten uit één provincie uitgenodigd om invulling te geven aan een deel van de erehaag langs de route die de Gouden Koets rijdt op Prinsjesdag. In 2017 had de gemeente Goeree-Overflakkee de eer om 20 tot 30 personen af te vaardigen voor deze bijzondere taak. De keuze viel op de leden van de groep ‘Eilandmarketing’. Deze tak van de gemeente, die veelal uit vrijwilligers bestaat, zet zich in om Goeree-Overflakkee op de kaart te zetten. Om hen daarvoor te bedanken kreeg ik de opdracht om een onvergetelijke dag voor hen te organiseren met als hoogtepunt het vormen van de erehaag voor de Gouden Koets. Ik heb ervoor gezorgd dat ze van vertrek tot thuiskomst niets tekort kwamen, dat ze op tijd waren voor het ontvangst bij de commissaris van de Koning en dat ze heel duidelijk herkenbaar waren als de vertegenwoordigers uit Goeree-Overflakkee.

<< Terug naar mijn portfolio. 

Open chat
Powered by